Hlavní obsah

Antimonopolní úřad povolil spojení Fischera s Komárkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil spojení skupiny tří firem Václava Fischera se společností K&K Capital Group. Na základě uzavřených smluv tak může její majitel Karel Komárek bez problémů uplatnit svůj majoritní podíl v CK Fischer, Fischer s.r.o. a Fischer Air.

Foto: Miss aerobik

Finalistky

Článek

Spojení nevzbuzuje obavy z narušení hospodářské soutěže, řekl Kristián Chalupa z tiskového odboru úřadu. Akcionáři CK Fischer kvůli chybějícímu rozhodnutí ÚOHS již v listopadu odložili mimořádnou valnou hromadu. Kancelář ve středu v tisku oznámila, že náhradní valná hromada se uskuteční až 18. prosince. Na programu by měla mít původně plánované změny stanov a orgánů společnosti.

Skupina Fischer se před několika měsíci ocitla ve finančních nesnázích. Do firem Cestovní kancelář Fischer, Fischer Air a Fischer, s.r.o. pak vstoupil majitel firmy Atlantik FT Karel Komárek. Podnikatelé se tehdy dohodli, že Komárek získá ve Fischerových firmách 75procentní podíl.

Fischerovy společnosti dlužily Komerční bance, Českým aeroliniím a České správě letišť dohromady kolem 470 miliónů korun. Kvůli nesplácení se věřitelé obrátili na soud a následně se do firem dostavili exekutoři.

Zablokovali firemní majetek, letadla i řadu Fischerových osobních věcí. Exekuce skončily až poté, co Komárkova firma zahájila jednání s věřiteli a Fischerovy dluhy vykoupila.

Reklama

Související témata:

Související články

Komárek ovládne 75 procent v CK Fischer

Problémy skupiny firem podnikatele Václava Fischera jsou u konce. Na dnešní tiskové konferenci Fischer a Karel Komárek oznámili, že Komárkova firma K&K Capital...

Výběr článků

Načítám