Hlavní obsah

KCP nenašla ve vztahu Atlantiku FT a Fischer žádné nedostatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šetření makléřské firmy Atlantik finanční trhy Komisí pro cenné papíry neprokázalo žádné pochybení. U obchodníka s cennými papíry komise zkoumala vztahy k obchodní transakci se společnostmi skupiny Fischer, zejména dopad na kapitál a dodržování zákona o cenných papírech. ČTK to ve středu oznámil Atlantik a potvrdila komise.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

KCP je správním úřadem pro kapitálový trh, na němž Atlantik FT působí jako obchodník s cennými papíry. Komise v srpnu uvedla, že šetří, jak se koupě pohledávek za skupinou Fischer projeví na kapitálové přiměřenosti. KCP také zjišťovala, zda a jak je majitel Atlantik FT Karel Komárek oprávněn jednat jménem této firmy.

"Komise pro cenné papíry neshledala na straně společnosti Atlantik FT žádné nedostatky nebo porušení, které by odůvodňovaly zahájení správního řízení," oznámila ředitelka odboru vnějších vztahů KCP Petra Güntherová. Atlantik FT chce o majetkovém vstupu do Fischerových firem informovat veřejnost koncem září nebo začátkem října. Firma podle mluvčí Dagmar Adamcové svolá tiskovou konferenci, na níž poskytne většinu žádaných informací o průběhu a konečné podobě obchodního partnerství.

Reklama

Související články

Fischer jedná s věřiteli

V hlavním městě se ve středu objevila fáma, že jedné z největších tuzemských cestovek CK Fischer hrozí rozsáhlá exekuce majetku. Majitel společnosti Václav...

Výběr článků

Načítám