Hlavní obsah

Antimonopolní úřad povolil prodej společnosti Electro World

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil spojení slovenské společnosti Nay s firmou Electro World se sídlem v České republice. Nay tak získala možnost výlučně kontrolovat společnost Electro World. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Nicky Loh, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Firma Nay působí na území České republiky prostřednictvím své slovenské dceřiné společnosti Net Sales a jejího e-shopu www.panea.cz, a to zejména v oblasti maloobchodního prodeje elektro zboží. Spotřební elektroniku prodává v maloobchodní síti a e-shopu také Electro World.

Úřad zjistil, že spojení Nay a Electro World nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto fúzi povolil.

Slovenský řetězec kupuje 26 prodejen sítě v ČR a na Slovensku. Obchody dosud provozovala britská skupina Dixons Retail.

Nay bude nově v Česku a na Slovensku provozovat 57 prodejen. „Díky této dohodě dosáhneme svého dlouhodobého cíle rozvoje, kterým byl vstup na český trh," uvedl v květnu místopředseda představenstva Nay Ján Tomáš. Na českém trhu hodlá společnost zachovat značku Electroworld.

Reklama

Výběr článků

Načítám