Hlavní obsah

Americké burzy zažily největší pád za sedm let

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké akciové trhy ve středu zažily největší pokles za sedm let. Akciový index Nasdaq poklesl o 4,4 procenta, nejvíce od srpna 2011. Další americký index S&P 500 klesal již šestý den v řadě. Výprodej akcií se v noci přelil i do Asie, uvedl server Financial Times.

Foto: Martin Havelka, Novinky

NASDAQ

Článek

Čínský index CSI 300 v noci na čtvrtek ztratil 2,8 procenta, japonský Nikkei 225 pak dokonce 3,7 procenta.

„Je to extrémně ošklivé a kdo ví, kdy to skončí,“ nechal se slyšet Adam Sender z investiční skupiny Sender Company and Partners.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Burzián Gregory Rowe drží za hlavu na parketu newyorské burzy.

„Existuje množství důvodů, proč trhy na začátku října klesaly, ale všichni říkali, že to bude v pohodě, protože výsledky hospodaření amerických firem je zase podpoří,“ řekl pro Financial Times Kerry Craig, stratég globálních trhů společnosti JPMorgan. „Výsledky ale nebyly tak silné, jak se předpokládalo,“ dodal.

Dalším negativním faktorem ovlivňujícím trhy je napětí v mezinárodním obchodě, zejména obchodní konflikt mezi Spojenými státy a Čínou. V Evropě ke stabilitě trhů nepřispívají probíhající vyjednávání o brexitu a ekonomická situace Itálie. Evropská komise kvůli neřešenému extrémnímu zadlužení vrátila Římu návrh rozpočtu na příští rok k přepracování.

Reklama

Výběr článků

Načítám