Hlavní obsah

Amazon koupí studio Metro-Goldwyn-Mayer za 176 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká technologická a maloobchodní společnost Amazon za 8,45 miliardy dolarů (175,9 miliardy korun) koupí mediální společnost a studio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Informoval o tom server listu Financial Times. Jde o další z řady velkých transakcí na mediálním trhu.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Amazon koupí studio Metro-Goldwyn-Mayer.

Článek

Studio MGM stojí například za filmy o Jamesi Bondovi, Rambovi nebo za dětským animovaným seriálem Tom a Jerry. Amazon provozuje i službu přehrávání filmů tzv. on demand Amazon Prime, která konkuruje například Netflixu nebo HBO Go.

Právě to je pro Amazon podle všeho zásadní. „Skutečnou finanční hodnotu této transakce představuje studnice intelektuálního vlastnictví v rozsáhlém katalogu, který hodláme znovu oživit ve spolupráci s talentovaným týmem MGM,“ potvrdil viceprezident oddělení Amazonu Prime Videos.

Amazon otevřel v Itálii inovační laboratoř

Internet a PC

Majitel Amazonu Jeff Bezos v nedávném dopise akcionářům uvedl, že službu Amazon Prime si předplácí 200 milionů lidí. V dokumentu pro úřady potom společnost uvedla, že loni videa Amazon Prime sledovalo 175 milionů lidí.

Nedávno také telekomunikační konglomerát AT oznámil, že oddělí svoji mediální divizi WarnerMedia a sloučí ji s konkurenční společností Discovery. AT by přitom měla vlastnit 71 procent nové společnosti za zhruba 43 miliard dolarů (849,8 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám