Hlavní obsah

Agrofert vytáhl tržby na rekordních 202 miliard

Praha
Aktualizováno

Skupině Agrofert Holding podnikatele Anreje Babiše, která zahrnuje přes dvě stovky společností, loni vzrostly nekonsolidované tržby o 15 procent na rekordních 202 miliard korun. Nekonsolidovaný zisk před zdaněním klesl z předloňských 9,1 miliardy na 7,6 miliardy korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

„Skutečnost roku 2012 se vyvíjela lépe, než jsme plánovali, a to především díky nadprůměrně dobrým výsledkům v chemické divizi a dobrým výsledkům zemědělské divize,“ sdělil Babiš. „Naopak v potravinářské divizi je výkonnost horší, než jsme plánovali,“ dodal.

Letos skupina plánuje mírný růst tržeb. Pokud se podaří dokončit rozjednané akvizice nových firem, může prý být nárůst tržeb výraznější.

Podle Babiše plánuje letos Agrofert rekordní výši investic přesahující devět miliard korun. Největší chystá skupina v chemické divizi. Investovat chce také do živočišné výroby a potravinářských firem.

Skupina s 28 000 zaměstnanci podniká zejména v zemědělství, chemickém průmyslu a potravinářství. Předloni vstoupila také do lesnictví a dřevařství. Babišova firma AGF média vydává od loňského března regionální zpravodajské týdeníky.

Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku, loni jej americký časopis Forbes zařadil na 913. místo světových miliardářů s odhadovaným majetkem 1,4 miliardy dolarů (zhruba 27 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám