Hlavní obsah

Aerolinky Ryanair snížily ceny a naplnily letadla. Klesl jim však zisk

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zisk irských nízkonákladových aerolinek Ryanair ve třetím fiskálním čtvrtletí meziročně klesl o osm procent na 95 miliónů eur (zhruba 2,6 miliardy korun), což je meziroční pokles o osm procent. Nižší zisk byl částečně způsoben snížením cen letenek v průměru o sedmnáct procent, uvedl server Bloomberg.

Foto: Pavel Karban, Právo

Nižší ceny letenek Ryanairu pomohly zvýšit počet cestujících o 16 procent.

Článek

Nižší ceny letenek na druhé straně pomohly Ryanairu zvýšit počet cestujících o 16 procent. Aerolinky ve zmiňovaném čtvrtletí naplnily 95 procent kapacity svých letů.

Zisk za celý fiskální rok přepravce očekává v rozmezí 1,3 až 1,35 miliardy eur (zhruba 35 až 36,5 miliardy korun), pokud ovšem v následujících třech měsících nedojde k nějaké nepředvídatelné situaci.

„Další šok na trhu — ať už by šlo o letecké stávky nebo terorismus — jakákoliv podobná významná událost by znamenala, že veškeré dosavadní předpoklady neplatí,“ zdůraznil finanční ředitel aerolinky Neil Sorahan.

Partnerství s Nory možná už od léta

Sorahan řekl televizi Bloomberg, že Ryanair pokračuje v jednání o partnerství s další nízkonákladovkou Norwegian Air. K dohodě by mohlo dojít už v létě.

Partnerství by se mohlo stát základem aliance nízkonákladových přepravců, jejíž součástí by mohly být i britský Easyjet nebo maďarský Wizz Air. [celá zpráva]

Ryanair od podzimu 2017 zavede přímé lety z Prahy do Madridu, Barcelony a Krakowa.

Irské nízkonákladové aerolinky v roce 2016 předstihly v počtu přepravených pasažérů německou Lufthansu. Se 109,7 miliónu přepravených osob se staly v tomto ohledu největším evropským leteckým přepravcem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám