Hlavní obsah

Aerolinka, která nechala turisty v Egyptě, už nesmí do Prahy

– PRAHA

Egyptská společnost Koral Blue, jejíž porouchané letadlo zdrželo před týdnem české turisty v Hurghadě, už nesmí se svým jediným letadlem provozovat linku do Prahy. Ministerstvo dopravy v pondělí se společností neuzavřelo smlouvu na provozování čtyř charterových letů mezi Prahou a egyptskými letovisky. Firma Koral Blue prý nemá dostatečně seriózní záruky a byla problémová.

Článek

"Firma byla již dříve problematická a navíc jako rezervní letadlo uvedla stroj jiné společnosti," řekl Novinkám mluvčí ministertsva dopravy Karel Hanzelka.

Společnost vstoupila do podvědomí veřejnosti před několika dny, když nechala zhruba 180 Čechů na dovolené u Rudého moře, protože se jí porouchal její jediný stroj. Lidé pak byli nuceni strávit v letovisku další dvě noci.

O Koral Blue

Charterový Koral Blue airlines vznikl v březnu 2007 se sídlem v Egyptě.  Jde o firmu spoluvlastněnou třemi subjekty, mj. tuniské společnosti  Karthago Airlines a provozovatelem hotelové sítě Orascom. Firma létá do Šarm aš-Šajchu a Hurghady, a to z Polska a ČR. Vlastní jediný Airbus A-320.

Podle Hanzelky není úplně časté, že by ministerstvo někomu zamítlo provozovat letecké spojení z či do Prahy. Ale jak sám dodal, seriózní společnosti mají prý většinou alespoň tři letadla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám