Hlavní obsah

AAA Auto chce prodávat ojetiny v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prodejní síť ojetých vozů v Rusku chce vytvořit největší středoevropská síť autobazarů AAA Auto společně s ruským prodejcem aut Rolf Group. Podle dostupných informací měl o projektu jednat v úterý v Praze majitel firmy Rolf Group Sergej Petrof s majitelem AAA Anthonym Dennym.

Článek

"Rusko je pro nás určitě zajímavý trh, kde nyní jednáme s několika dealerskými organizacemi," řekl ředitel komunikace AAA Vladan Crha.

AAA Auto nyní působí vedle českého a slovenského trhu ještě v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. Podle dřívějších informací chce dále expandovat právě do Ruska a na Ukrajinu, ale také do Srbska, Bulharska a Turecka. Kvůli expanzi firma prodala investorům 28 procent svých akcií v hodnotě přes miliardu korun.

Rolf Group je exkluzivním dovozcem vozů Mitsubishi na ruský trh a má menšinový podíl v zastoupení Hyundai pro Ruskou federaci. Firma dále dováží vozy Ford, Mazda, Audi, Peugeot a Mercedes. Za první pololetí prodala 78 000 aut a utržila 1,3 miliardy dolarů.

Autobazary AAA loni prodaly 62 000 aut, letos by to mělo být o 20.000 více. Nyní má síť čtyři desítky poboček a do konce roku hodlá otevřít dalších deset.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám