Hlavní obsah

Sdružení Solus varuje před neoprávněným vymazáním z registru dlužníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Správce údajů o neplatících dlužnících SOLUS varovalo občany před podvodným jednáním osob, které slibují zajištění výmazu záznamů z jejích registrů. Na internetu se objevily podle sdružení lživé inzeráty, které tuto službu nabízejí. Sdružení podalo na inzerenta těchto služeb trestní oznámení.

Článek

Podle sdružení mají přístup k registrům pouze jeho řádní členové a zpracovatel. Sdružení SOLUS spravuje databázi spotřebitelů a databázi podnikatelů a právnických osob, které neplní řádně své závazky vůči členům sdružení SOLUS. Záznam z těchto databází nelze vymazat dříve, než po uplynutí tří let od data úhrady dlužné částky.

 "V žádném případě nelze výmaz záznamu či jakoukoliv úpravu záznamu provést ze strany třetích osob, tuto možnost mají u svých záznamů pouze řádní členové sdružení SOLUS, kteří přispívají daty do databází. Inzerent služeb se tak vědomě dopouští podvodu a snaží se z důvěřivých občanů podvodně získat peníze," uvedl Jan Stopka, tajemník sdružení SOLUS.

Sdružení SOLUS

SOLUS je zájmovým sdružením právnických osob. Jeho název vznikl složením počátečních písmen původního názvu, a to Sdružení na Ochranu Leasingu a Úvěrů Spotřebitelům, který zároveň nejlépe charakterizuje jeho hlavní cíl. Zahájil činnost v roce 1999. Cílem sdružení SOLUS a jeho členů je odpovědné úvěrování.

Sdružení se taky ohradilo proti tomu, že poskytuje údaje o dlužnících do Centrálního registru dlužníků ČR, jak je také v inzerátu uvedeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám