Hlavní obsah

Lidé nakupují počítače a televizory na splátky častěji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé si na splátky více pořizují televizory, jejichž prodej vzrostl také díky mistrovství světa ve fotbale. Oblíbeným zbožím, které si také Češi na splátky kupují, jsou počítače. V současné vlně veder si lidé také hodně kupují na splátky bazény, ale také jízdní kola či navigační systémy.

Článek

"Zájem o financování nákupu na splátky stále roste. Nejvíce stoupá zájem o financování výpočetní techniky, který je proti loňskému roku zhruba dvojnásobný. Pořízení počítače do domácnosti je letos opravdu hitem," řekla mluvčí Cetelem ČR Irena Loukotová. S tím souvisí rostoucí využívání internetu a spolu s ním se zvyšuje zájem o nákupy na splátky také v internetových obchodech, dodala.

Vedle zvýšení počtu spotřebitelských úvěrů na nákup výpočetní techniky vykazovaly vzestupnou tendenci také domácí potřeby, uvedla mluvčí Home Credit Andrea Dobšíková. Nejvíce se na splátky pořizovala spotřební elektronika a elektrospotřebiče.

Na splátky se kupuje i vybavení domácnosti

Před létem podle Dobšíkové tradičně stoupá zájem o chladničky, mrazáky, ale i jejich menší modely vhodné pro chalupáře a chataře. Se sezónou dovolených je rovněž spojený rostoucí trend nákupu digitálních fotoaparátů a kamer.

U GE Money Multiservis nejvíce vzrostly nákupy na splátky u oděvů a u nábytku a elektra. Mezi konkrétní zboží nejčastěji financované na splátky patřily v prvním čtvrtletí mobilní telefony, televize a pračky. Trendem u zboží financovaného na splátky byl také růst zájmu o dražší zboží, upozornila mluvčí společnosti Eva Chaloupková.

Anketa

Co jste si koupili na splátky?
televizor
9,3 %
zařízení do domácnosti
5,3 %
počítač
14,2 %
jízdní kolo
1,8 %
bazén
2,2 %
digitální foťák
5,3 %
jinou věc
9,8 %
nic
52,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 225 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám