Hlavní obsah

Hyundai přilákala další dodavatele na Ostravsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Rozhodnutí automobilky Hyundai postavit svoji továrnu v Nošovicích přilákalo do Moravskoslezského kraje další dodavatele automobilového průmyslu. Svoji roli hraje i blízkost automobilky Kia v Žilině. V průmyslové zóně Ostrava-Hrabová postaví své závody dvě americké firmy Goodyear a CTS, které do dvou let zaměstnají dohromady nejméně 200 lidí.

Článek

Největší světový výrobce pneumatik Goodyear bude v zóně vyrábět hadice do automobilů i pro další průmyslové využití. "Zkušební provoz zahájíme příští týden. Nejdříve budeme vyrábět v jednosměnném provozu, do konce roku bychom chtěli najet na plný provoz a zaměstnat asi 50 lidí," řekl zástupce firmy David Da Silva. Do technologií firma investovala kolem dvou miliónů euro (asi 56 miliónů korun).

CTS připravuje v Ostravě výrobu polohových čidel do pedálů a motorů osobních automobilů. Už nyní zaměstnává 20 lidí, do dvou let by jich mělo být nejméně 150. "Nejdříve by měla v zóně vzniknout montážní část závodu, později chceme do Ostravy umístit také vývojové pracoviště," upřesnil Ron Bell z CTS.

Podle náměstka ostravského primátora Petra Kajnara zaměstná průmyslová zóna v Hrabové do konce roku přibližně 3000 lidí. "Zájem investorů začíná být tak velký, že investiční pobídky už nejsou nezbytné," řekl Kainar.

Noví investoři změnili situaci na ostravském trhu práce. Na konci března připadalo na jedno volné pracovní místo na Ostravsku necelých 15 uchazečů, což je nejméně za posledních sedm let. Míra nezaměstnanosti stále kolísá pod 15 procenty, úřady práce evidují přes 26 000 nezaměstnaných.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám