Hlavní obsah

Letadlo ČSA se muselo kvůli poruše vrátit

– PRAHA

V sobotu se kvůli technickým problémům muselo letadlo Českých aerolinií (ČSA), které letělo do New Yorku, dvakrát vrátit zpět do Prahy. Oba návraty způsobila závada součástky na palubním počítači.

Článek

Po prvním návratu, který se konal asi 30 minut po odletu, technici vadný díl na ruzyňském letišti vyměnili a stroj se čtyřhodinovým zpožděním znovu vzlétl.

Bohužel se ale problémy opakovaly, takže se letoun musel opět vrátit. Technickou závadu se ale nepodařilo rychle odstranit, takže let byl zrušen. Cestující byli ubytováni v hotelu a poletí do USA v neděli. ČSA zaplatí každému cestujícímu kromě noci v hotelu kompenzaci ve výši 600 euro, uvedla mluvčí ČSA Jitka Novotná. Bezpečnost cestujících však nebyla nijak ohrožena.

Zatím poslední známý případ, kdy se letoun ČSA musel kvůli závadě vrátit po startu do Prahy, se stal letos v únoru. Posádka Boeingu 737-400 totiž zjistila, že je poškozen plášť pravé pneumatiky hlavního podvozku a rozhodla se pro návrat. Stroj letěl na pravidelné lince Praha - Londýn. Bezpečnost cestujících nebyla ohrožena.

Technické problémy si ale také cestující letos zažili už v prvním lednovém týdnu, kdy museli dva dny neplánovaně zůstat ve Spojených arabských emirátech. Při mezipřistání airbusu A310 Českých aerolinií v Dubaji se totiž při doplňování pohonných hmot zjistilo, že letounu netěsní palivová nádrž.

Dvakrát se musel také vrátit na ruzyňské letiště loni v říjnu airubus ČSA, který letěl do kanadského Montrealu. Důvodem návratu byla porucha na kontrolním počítači, která neumožnila obvyklé zvýšení cestovní rychlosti stroje. [celá zpráva].

Reklama

Související články

Letadlo ČSA odletělo z Krakova bez kola

Stroj Českých aerolinií v úterý absolvoval cestu z polského města Krakov do Prahy bez jednoho ze čtyř kol. Infomovala o tom stanice Radiožurnál. Kolo z letadla...

Výběr článků

Načítám