Hlavní obsah

Zisk Českého Telecomu vzrostl na 6,2 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zisk Českého Telecomu vzrostl loni meziročně o devět procent na 6,2 mld. Kč. Výnosy firmy byly 62 miliardy korun. Výrazně se na nich podílela dceřiná firma Eurotel. Počet pevných linek klesl minulý rok o sedm procent.

Článek

Eurotel loni zvýšil příjmy o dvě procenta na 30 miliard korun. Firmě ale klesl výnos na jednoho zákazníka na 510 korun měsíčně z 526 korun v roce 2004. Ukázalo se také, že prvenství T-Mobilu v počtu zákazníků bylo pouze dočasné. Eurotel je opět jedničkou na trhu, má 4,86 miliónů zákazníků.

Dividenda 45 korun

Český Telecom výsledky zveřejnil ve čtvrtek pozdě odpoledne, aby číslo nemělo vliv na obchodování na burze. Firma je od loňského léta součástí španělské skupiny Telefónica.

Představenstvo Telecomu se také ve čtvrtek dohodlo, že akcionářům navrhne výplatu dividendy ve výši 45 korun na akcii. Naposledy fima dividendu vyplácela před dvěma lety, byla ve výši 17 korun na akcii.

Pevná linka spíš pro internet

Stále méně lidí využívá pevnou linku k telefonování, jejich počet je proti roku 2004 nižší o sedm procent. Telecom eviduje 3,126 miliónu linek. Počet zákazníků, kteří pevnou linku využívají k připojení k internetu se ale zvýšil o 200 tisíc na 1,24 miliónu. Výnosy z datových služeb a internetu tvořily pětinu příjmů firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám