Hlavní obsah

UNICORN chce koupit PVT

Novinky, Antonín Falta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká softwarová společnost UNICORN dnes oznámila svůj záměr koupit společnost PVT a.s. (dříve Podnik výpočetní techniky), jeden z deseti nejvýznamnějších českých systémových integrátorů. PVT je veřejnosti známá například jako technický zpracovatel kupónové privatizace (RM-SYSTÉM) nebo založením dceřinné společnosti První certifikační autorita.

Článek

Spojením mladé dynamické firmy UNICORN s tradičním podnikem by na tuzemském trhu vznikla jedna z nejsilnějších českých softwarových společností .

Pro účely tohoto projektu má UNICORN zajištěnu podporu finanční skupiny Penta, připravené poskytnout potřebné finanční prostředky a know-how pro akvizice obdobného rozsahu.

Jako úspěšný účastník prvního kola veřejné obchodní soutěže byl UNICORN vyzván k podání podrobné nabídky na zakoupení 96,52 % akcií společnosti PVT.

" Spojení výhod obou společností je pro nás velkou výzvou," uvedl Vladimír Kovář, generální ředitel a předseda představenstva společnosti UNICORN. "Chtěli bychom navázat na stávající projekty PVT a dále je rozvíjet."

Akvizice PVT by pro UNICORN znamenala skokový nárůst obratu. Zatímco UNICORN v loňském roce dosáhl konsolidovaného obratu 397,5 miliónu Kč, obrat PVT se pohyboval okolo dvou miliard korun. Záměr koupit PVT zapadá do dlouhodobé strategie společnosti UNICORN nabízet podnikům špičková řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií. Sloučení portfolia služeb obou firem ocení zejména zákazníci. Aktivity UNICORNu a PVT se skvěle doplňují, což klientům přinese celou řadu výhod.

Reklama

Výběr článků

Načítám