Hlavní obsah

CK Caravella krachuje, 400 lidem zrušila dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cestovní kancelář Caravella Tours vyhlásila v pondělí úpadek. Je to třetí a zatím největší krach cestovky v této sezóně. Na dovolenou neodjede asi 400 lidí. Ti, co jsou nyní v cizině, mají cestu zpět do ČR už zaplacenou. Pojišťovna Generali, u níž byla Caravella proti úpadku pojištěná, tak nemusí zajišťovat jejich návrat.

Článek

"Kolik lidí v zahraničí je, o tom zatím nemáme přesné informace, letenku zpět ale zřejmě mají všichni," řekla Novinkám Renata Werliková v pojišťovny Generali. Pojišťovna tak bude hradit pouze škody klientů, kteří měli zájezd zaplacený a zatím neodjeli.

Kromě severu Afriky organizovala Caravella také zájezdy do Chorvatska a v tuzemsku.

Klienti, kteří měli s cestovkou odjet, mají na žádost o náhradu škody půl roku. Informace o tom, jak postupovat, zveřejnila cestovní kancelář na svých internetových stránkách.

V letošním roce zkrachovaly dvě menší cestovní kanceláře. Začátkem července to byla Connexion Voyages [celá zpráva] , v srpnu pak Travel Studio International, která se specializovala na zájezdy do Turecka. [celá zpráva]

Obě cestovky nechaly v zahraničí několik klientů, ti, co neodletěli, se počítali na desítky. Krach Caravelly je tedy mnohem větší.

Anketa

Kontrolujete při koupi zájezdu pojištění cestovní kanceláře proti úpadku?
Ano, vždy
64 %
Jen u těch méně známých kanceláří
15,7 %
Ne, předpokládám, že je to samozřejmost
20,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 236 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám