Hlavní obsah

Coca-Cole rostou výdělky, pomohly nové příchutě

Americký nápojový gigant Coca-Cola ve druhém čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 13 procent na 2,6 miliardy dolarů (59,4 miliardy Kč). Výsledky překonaly očekávání, hlavně díky nápojům bez cukru a novinkám, jako je Coca-Cola Plus Coffee. Firma současně v úterním sdělení zlepšila výhled růstu příjmů na celý rok.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Reklama na Coca-Colu u baseballového stadionu v Atlantě

Článek

Tržby se zvýšily o 6,1 procenta na 10 miliard USD (228,4 miliardy Kč). Tržby sycených nápojů rostly o čtyři procenta, podle firmy hlavně díky inovacím u hlavní značky.

Největší výrobce nealkoholických nápojů na světě se snaží reagovat na změnu chutí spotřebitelů. Odklání se od tradičních sycených nápojů a nabízí nápoje s nižším obsahem cukru, kromě toho přichází také s novými příchutěmi, jako třeba pomeranč či vanilka, nebo nabízí energetický nápoj Coca-Cola.

Káva v plechovce

Společnost vyrábí nápoje mnoha dalších značek, třeba limonády Fanta, Sprite, sportovní nápoje Powerade nebo minerální vody Dasani.

Firma loni koupila za 5,1 miliardy USD kavárenský řetězec Costa Coffee a nedávno představila v Británii kávu v plechovce a na některých trzích sycený nápoj na bázi kávy. Letos plánuje rozšířit nabídku těchto nápojů na další trhy.

Coca-Cola rovněž uvedla, že za celý rok očekává organický růst příjmů o pět procent, zatímco dosud počítala s růstem o čtyři procenta. Organický růst nezahrnuje kurzové výkyvy a akvizice.

Akcie Coca-Coly po oznámení výsledků v omezeném obchodování před otevřením newyorské burzy posilovaly o více než tři procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám