Hlavní obsah

Pražský dopravní podnik loni vydělal 1,53 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dosáhl v loňském roce zisku 1,529 miliardy korun. Novinkám to sdělila tisková mluvčí DPP Aneta Řehková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V loňském roce se významně zvyšovaly personální náklady zejména u provozních pracovníků Dopravního podniku. Vedle mezd rostly významně i ceny elektrické energie a paliv. Zvýšily se také náklady na údržbu našeho vozového parku,“ uvedl ekonomický ředitel DPP Peter Hlaváč.

Podle Hlaváče bude trend stoupajících nákladů pokračovat i v letošním roce. „Jsme si vědomi, že tenhle stav je dlouhodobě neudržitelný. Snížení nákladů je proto jednou z priorit podniku,“ dodal.

Podle šéfa DPP Petra Witowského podnik z provozního hlediska funguje dobře, ale má problémy s efektivitou. „Máme jednoznačně přebujelé byrokratické procesy. Musíme pracovat i na snižování nákladů například omezením duplicitních spojů, snižováním jejich nadbytečné kapacity a dalšími úspornými opatřeními,“ dodal Witowski.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám