Hlavní obsah

Křetínského CMI koupila časopisy Lagardére ve Francii

Aktualizováno

Společnost Czech Media Invest (CMI), kterou spoluvlastní český miliardář Daniel Křetínský, dokončila nákup francouzských časopisů mediální skupiny Lagardére za 52 milionů eur (zhruba 1,34 miliardy Kč). Součástí koupě je licence na značku módního magazínu Elle pro Francii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský

Článek

Skupina Lagardére ale dále zůstává vlastníkem mezinárodní značky Elle. Oznámil to ve čtvrtek v tiskové zprávě člen představenstva CMI Daniel Častvaj.

CMI koupila většinu titulů, které dosud ve Francii Lagardére vydával. Kromě Elle a jeho webové verze jde o časopisy Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris nebo Public. „Jde o významnou akvizici rámci naší strategie vstupu na francouzský mediální trh,” uvedl ve čtvrtek Křetínský. Koupená média chce podle něj CMI dál rozvíjet, především v digitální oblasti.

CMI již loni koupila francouzský týdeník Marianne a 49procentní podíl v holdingu Le Nouveau Monde od francouzského bankéře Matthieu Pigasse, spolumajitele francouzského deníku Le Monde. CMI také loni oznámila, že od Lagardére kupuje rozhlasové stanice v Česku, Polsku, na Slovensku a v Rumunsku.

CMI prostřednictvím svých dceřiných společnosti Czech News Center a CN Invest působí v českém tisku. Vydává čtyři deníky, mezi nimi Blesk, Sport a Aha!, desítky časopisů, například týdeník Reflex nebo Svět motorů, a také webové tituly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám