Hlavní obsah

Sídlo KPMG v Praze na Florenci koupili za miliardu Korejci

Novinky, tov

Kancelářskou budovu Florenc Office Center v Praze, kde sídlí centrála poradenské firmy KPMG, koupila jihokorejská společnost Shinhan Investment. Transakce představuje první přímou investici korejského investora do oblasti nemovitostí v Česku. Informovala o tom v pondělí společnost CBRE, která prodej zprostředkovala.

Foto: CBRE

Florenc Office Center v Praze

Článek

Cenu transakce firmy neuvedly. Podle zdrojů ČTK korejská firma zaplatila 58 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). „Jsme hrdí, že se nám podařilo úspěšně uzavřít velkou mezinárodní transakci, kde jsme dokázali nabídnout a prodat exkluzivní projekt pro významnou finanční skupinu z Koreje,” řekl Peter Lukáč z představenstva prodávající společnosti ZFP Investments.

„V posledních dvanácti měsících se na českém trhu objevila vlna korejského kapitálu. S mnoha z těchto skupin jsme úzce spolupracovali a v dohledné době by se měly dokončit další významné transakce. Florenc Office Center je první přímou korejskou realitní investicí na kancelářském trhu v Praze. Jediné další akvizice jsou realizovány prostřednictvím strukturovaných fondů spravovaných externími manažery,” řekl Chris Sheils z CBRE.

Podle něj i přes tuto novou vlnu zájmu z Asie český trh stále ovládají evropští investoři. „Od roku 2009 uzavřely evropské skupiny 70 procent všech investičních transakcí,” dodal Sheils.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám