Hlavní obsah

Airbnb přestane nabízet ubytování v izraelských osadách na Západním břehu Jordánu

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká ubytovací platforma Airbnb končí s nabízením krátkodobých pronájmů v izraelských osadách na Západním břehu Jordánu. V úterý to uvedla agentura Reuters. Problém je, že většina států světa považuje tyto enklávy na palestinském území na nelegální a jde o jednu z překážek pro vytvoření palestinského státu.

Foto: Gil Cohen, Reuters

Západní břeh Jordánu

Článek

„Dospěli jsme k závěru, že bychom měli odstranit nabídky v izraelských osadách na okupovaném Západním břehu, které jsou ohniskem sporu mezi Izraelci a Palestinci,“ uvedla firma v prohlášení.

Společnost nicméně neuvedla, kdy rozhodnutí vejde v platnost. Až k tomu dojde, dotkne se zhruba dvou stovek nabídek ubytování.

Platforma Airbnb od roku 2009 působí i v Česku. V loňském roce si podle informací Airbnb přes ni ubytování v Česku sjednalo více než milion lidí. Dalších více než 420 tisíc lidí si prostřednictvím Airbnb zařídilo krátkodobý pronájem při svých cestách do zahraničí.

Západní břeh Jordánu je označení území na západním břehu řeky Jordán na Blízkém východě, které je mezinárodním společenství považováno za součást palestinských území, na nichž by měl v budoucnu vzniknout samostatný palestinský stát. Území je okupováno Izraelem. Od počátku okupace v něm vznikají osady, které osidlují Izraelci, což mezinárodní instituce považují za ilegální.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám