Hlavní obsah

Volkswagen Passat se bude vyrábět v Kvasinách

Novinky, tov

Automobilový koncern Volkswagen (VW) přesune od roku 2023 výrobu vozů rodiny Passat z Německa do závodu Škody v Kvasinách na Rychnovsku, kde se budou vyrábět spolu s modely Škoda Superb a Škoda Kodiaq. V pátek to po jednání dozorčí rady řekl šéf Volkswagenu Herbert Diess.

Foto: VW

Volkswagen Passat Alltrack

Článek

„Výroba aut rodiny Passat se přestěhuje z Emdenu do levnější továrny Kvasiny v České republice,” řekl Diess.

Od roku 2023 se vozy Passat budou vyrábět v Kvasinách spolu se Superbem a Kodiaqem. Výroba modelů Karoq a Seat se má přesunout z Kvasin do továrny pro více značek ve východní Evropě, dodal Diess.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess

Lokaci nové továrny koncern vybírá, podle dosavadních informací je mezi kandidáty Bulharsko, Rumunsko a Turecko.

Odbory Škoda Auta dříve vyjadřovaly obavy, že se naopak výroba modelů Superb přestěhuje do německého Emdenu.

Značky koncernu VW
Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Porsche, Lamborghini, MAN, Scania, SEAT, Škoda Auto, Volkswagen Užitkové vozy, Ducati

Podle Diesse se koncern Volkswagen chystá na „velkou ofenzivu” ve výrobě elektromobilů. To podle něj bude znamenat tlak na větší efektivitu a ziskovost koncernu, aby byl v budoucnu konkurenceschopný. Řešením má být mimo jiné vznik více továren, kde se budou vyrábět vozy různých značek koncernu.

VW uvažuje také o účasti při výrobě baterií pro elektromobily. S americkou automobilkou Ford hodlá spolupracovat při výrobě užitkových vozů.

Reklama

Výběr článků

Načítám