Hlavní obsah

Dráhy vybarvily k výročí republiky lokomotivu do národních barev

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České dráhy (ČD) ve čtvrtek představily lokomotivu řady 380 v národních barvách. Stroj v designu připraveném ke stému výročí Československa bude zajíždět i do okolních zemí - na Slovensko, do Rakouska a Maďarska.

Foto: České dráhy

Lokomotiva ČD k výročí 100. let Československa

Článek

Dráhy lokomotivu představily na hlavním nádraží v Praze spolu se zástupci agentury Czech Tourism.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lokomotiva v propagačním designu bude dopravovat vlaky do Budapešti, Bratislavy, Vídně nebo Lince.

„Polep lokomotivy, která bude propagovat naši zemi i na mezistátních linkách, je proveden v designu státní vlajky České republiky. Křest této lokomotivy je jen jedním z konkrétních příkladů, jak se národní dopravce zapojuje do oslav, které v těchto dnech vrcholí,“ řekl Michal Štěpán z představenstva ČD.

Foto: České dráhy

Zástupci Českých drah pokřtili na pražském Hlavním nádraží lokomotivu řady 380 vyvedenou u příležitosti oslav 100 let republiky v národních barvách.

„Železnice neodmyslitelně patří k historii našeho státu. Většina státníků, ale i občanů Československa využívala při jeho vzniku právě železniční dopravy,” dodal Lukáš Bayer za Czech Tourism.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lokomotiva v národních barvách

Podle něj má lokomotiva v národních barvách přilákat lidi na cestu do Prahy, aby se mohli účastnit oslav. Vedle vojenské přehlídky, ohňostroje a koncertů se také znovu otevře budova Národního muzea.

Foto: České dráhy

Detail lokomotivy v národních barvách

Lokomotivy řady 380 denně dopravují řadu expresů z Prahy do Bratislavy a Budapešti, z Prahy do Lince, z Bohumína do Budapešti nebo z Bohumína do Vídně. Na tyto trasy bude vypravována také lokomotiva řady 380 v národních barvách.

Reklama

Výběr článků

Načítám