Hlavní obsah

Dodávka bez chlazení převážela jogurty, majonézu a maso na kebab

Celníci a veterináři našli tento týden dodávku, která převážela 310 kilogramů jogurtů, 310 kilogramů majonézy a 265 kilogramů hovězího masa na kebab. Dodávka přitom neměla chladicí zařízení a potraviny, které rychle podléhají zkáze, byly převáženy při teplotě 18 stupňů. Část zboží byla do Česka převážena z Německa a část z Polska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Provozovateli může být uložena pokuta až 50 miliónů korun, sdělil zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer. Většinou dávají veterináři pokuty řádově nižší.

„Vzhledem k tomu, že nebyly dodrženy teplotní a hygienické podmínky přepravy, a nešlo tudíž garantovat zdravotní nezávadnost přepravovaných živočišných produktů, veterinární inspektor zásilku o celkové hmotnosti 1320 kg na místě obarvením znehodnotil a nařídil její likvidaci v asanačním podniku na náklady přepravce," dodal Majer.

Kromě jogurtů, majonézy a masa byly v zásilce ještě naložené sýry.

Před zhruba dvěma týdny veterináři informovali, že při kontrole vozidla na dálnici D11 v Pardubickém kraji objevili půl tuny potravin přepravovaných za nevhodných teplotních podmínek. Šlo například o 40 kilogramů vepřového gyrosu z Polska, 170 kilogramů majonézy, stejné množství jogurtu, dále pak 60 kilogramů sýrů v láku z Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám