Hlavní obsah

Zisk Volva stoupl díky poptávce po kamiónech a strojích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský výrobce nákladních automobilů Volvo za třetí čtvrtletí zvýšil provozní zisk meziročně z 6,95 na 10,25 miliardy švédských korun (25,6 miliardy korun) a výrazně překonal očekávání analytiků. K výsledku mu pomohla vysoká poptávka jak po nákladních vozech, tak po stavebních strojích.

Foto: Volvo

Volvo ÖV 4

Článek

Provozní zisk byl ve čtvrtletí vyšší, než předpovídali analytici v průzkumu agentury Reuters. Ti v průměru odhadovali 9,59 miliardy SEK.

Vysokou úroveň poptávky v Evropě a Severní Americe firma očekává i v příštím roce.

Společnost, která vyrábí kamióny, stavební stroje, autobusy a motory, zvýšila předpověď letošní poptávky po nákladních automobilech na evropském trhu, příští rok očekává vyšší zájem o kamiony v Severní Americe.

Společnost Volvo uvedla, že nedostatek dodávek v Evropě je do značné míry vyřešen, problém ale zřejmě přetrvá v Severní Americe, kde se v důsledku obchodní války také potýká s nedostatkem pracovních sil a vyššími náklady na suroviny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám