Hlavní obsah

V Británii zakázali reklamu, která kritizovala avokádo

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský úřad pro reklamu zakázal spot kavárenského řetězce Costa Coffee, který vyzýval zákazníky, aby si dali raději sendvič se slaninou než avokádo. Odrazuje prý od zdravých stravovacích návyků. Informoval o tom server BBC.

Foto: Darren Staples, Reuters

Costa Coffee

Článek

Rozhlasová reklama na snídaně nejprve informuje o výhodné nabídce „doma dozrálých avokád“, které ale „budou k jídlu asi deset minut, než se zkazí“. Zákazníkům pak předkládá údajně lepší nabídku - sendvič se slaninou nebo vaječný muffin.

Na reklamu vysílanou v červnu si stěžovali dva posluchači. Tvrdili, že odrazuje od konzumace čerstvého ovoce. Úřad jim dal podle BBC za pravdu a zakázal reklamu dále vysílat.

Řetězec se bránil, že reklama v nadsázce naráží na „nepředvídatelnost avokáda“, nemá ale lidi nutit k výběru mezi těmito produkty, jen informovat o jejich akci. Úřad ale takové vysvětlení nepřijal a doporučil Costa Coffee, aby ani v dalších reklamách „neschvaloval ani nepropagoval špatné stravovací návyky“.

Řetězec Costa Coffee, který ve Velké Británii založili přistěhovalci italského původu, v září koupila americká Coca-Cola. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám