Hlavní obsah

Americká banka Wells Fargo propustí tisícovky zaměstnanců

Novinky, bož

Americká banka Wells Fargo do tří let sníží počet zaměstnanců o pět až deset procent. Banka to oznámila ve čtvrtek. Jde o součást snahy banky zvýšit efektivitu a zároveň o reakci na měnící se chování klientů, uvedl server listu Financial Times.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Bankomat Wells Fargo v Denveru.

Článek

Společnost chce snížit roční náklady nesouvisející se správou vkladů do roku 2020 o 3,5 miliardy na zhruba 50 miliard dolarů. V současnosti zaměstnává 265 tisíc lidí, což znamená, že by mohla propustit 13 250 až 26 500 zaměstnanců. Součástí plánu je zvýšení počtu služeb, jež si budou klienti moci vyřídit digitálně bez návštěvy pobočky.

„Snížení počtu pracovních míst je v souladu s naším plánem na snížení nákladů a mělo by zvýšit důvěru investorů, že tento plán může být naplněn,“ řekl Financial Times analytik Scott Siefers.

Wells Fargo v posledních letech bojuje s pošramocenou pověstí. V roce 2015 přiznala, že její zaměstnanci otevřeli 3,5 miliónu falešných účtů, aby splnili ambiciozní prodejní cíle. [celá zpráva]

Navíc musí zaplatit pokutu dvě miliardy dolarů (45 miliard korun) kvůli pochybení při prodeji hypotečních cenných papírů v předvečer finanční krize. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám