Hlavní obsah

Saúdskoarabský princ investoval 5,5 miliardy korun do aplikace Snapchat

Saúdskoarabský investor princ Valíd bin Talál koupil podíl 2,3 procenta ve firmě Snap, která je mateřskou firmou internetové platformy pro sdílení fotografií Snapchat. Za podíl zaplatil 250 miliónů amerických dolarů (5,5 miliardy korun), uvedl na svém twitterovém profilu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Saúdskoarabský investor princ Valíd bin Talál koupil podíl 2,3 procenta ve firmě Snap.

Článek

Snap v noci na středu oznámil, že počet denních uživatelů Snapchat klesl o dvě procenta na 188 miliónů. Příjmy společnosti se však zvýšily o 44 procent na 262,3 miliónu dolarů a čistá ztráta se zmenšila o pětinu na 353,3 miliónu USD. Firma od vstup na burzu v březnu 2017 ještě nevykázala zisk, uvedla agentura Reuters.

Valíd je 64. nejbohatší člověk planety

Valíd investici provedl prostřednictvím své firmy Kingdom Holding Company, která již investovala do firem jako Twitter, Lyft a JD.com, upozornil list Financial Times. „Věříme, že platforma právě začala dosahovat svého skutečného potenciálu, a jsme šťastní, že se toho účastníme,” uvedl v prohlášení.

Valíd je nejznámějším podnikatelem Saúdské Arábie a byl dlouhou dobu veřejnou tváří saúdskoarabské královské rodiny pro ředitele zahraničních firem a zahraniční investory. Mezinárodní pověst si získal v 90. letech jako chytrý investor a občas je srovnáván s Warrenem Buffettem. Jeho investiční firma vlastní mimo jiné podíly v Citigroup, Four Seasons Hotels & Resorts a Twitteru.

V žebříčku časopisu Forbes v roce 2017 byl Valíd 64. nejbohatším mužem planety, v nejnovější verzi však časopis do žebříčku podnikatele ze Saúdské Arábie nezařadil kvůli velkému zátahu vlády proti korupci, která se dotkla úředníků a obchodníků. Většina zadržených byla propuštěna po obrovských finančních urovnáních, částka však není známá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám