Hlavní obsah

Čokolády Toblerone se vrátí k původnímu tvaru. Zřejmě ale zdraží

Čokoládové tyčinky Toblerone se vrátí ke svému původnímu tvaru. Za větší mezery mezi tradičními trojúhelníkovými kousky čelila firma kritice i výsměchu zákazníků. Současně ale čokolády s největší praděpodobností podraží, informovala britská média.

Foto: repro Lee Yarker/Profimedia.cz

Porovnání čokolád Toblerone. Vlevo tradiční podoba, která se má nyní vrátit.

Článek

Majitel švýcarské čokoládové značky Toblerone, americká firma Mondelez International, v roce 2016 upravil charakteristický tvar tyčinek tak, že zvětšila mezery mezi charakteristickými trojúhelníkovými kousky.

Jako důvod tehdy uvedl, že pokud by tak neučinil, musel by zvýšit cenu. Vysloužil si však za to velkou kritiku, téma se rozebíralo na sociálních sítích. Někteří zákazníci tvrdili, že místo švýcarských Alp, které má tvar tyčinky připomínat, vidí spíše Holandsko. Jiní zase novinku srovnávali se stojanem na kola nebo hřebenem s vylámanými zuby.

Nyní Mondelez uvedl, že nový tvar byl jen „krátkodobé řešení”. Návrat k původní podobě prozradil v rozhovoru pro potravinářský server The Grocer šéf firmy pro severní Evropu Glenn Caton. Ten přitom odmítl, že za ohlášeným krokem stál pokles prodeje. Firma podle něj zažila „báječný rok”.

Podle The Grocer ale bude návrat k původnímu tvaru provázet zdražení čokolády, jak firma varovala již dříve. Britský Mirror uvádí, že by mělo jít údajně o zdražení na dvojnásobek. Server BBC je opatrnější, podle něj stále není potvrzené, kolik bude staronová, 200gramová tyčinka stát. V obchodech se má objevit v druhé polovině roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám