Hlavní obsah

Technické problémy strojů Travel Service uvěznily na Krétě stovky Čechů

Několik stovek turistů zasáhlo zpoždění letů české společnosti Travel Service mezi řeckým ostrovem Krétou a Českem. Dva letouny měly odstartovat již ve středu večer, jeden z hlavního města Kréty Heráklionu do Prahy a druhý měl letět z Pardubic do Heráklionu, a pak odletět z Kréty do Brna. Odlety obou letadel však byly odloženy z technických důvodů.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Letadlo Travel Service (ilustrační foto)

Článek

Jedním z letounů mělo odcestovat přes 150 turistů ve středu před půlnocí z Heráklionu do Prahy. Se zhruba 13hodinovým zpožděním přistál v Praze ve čtvrtek. Druhý letoun měl vyrazit ve středu před 20:00 z Pardubic se zhruba 180 cestujícími do Heráklionu a odtamtud se vrátit s přibližně 150 cestujícími do Brna. Tento letoun podle Dufkové ještě čeká na odlet z Pardubic.

Odlet obou strojů byl odložen kvůli technickým problémům. Zjištěné potíže podle mluvčí aerolinek nepředstavovaly pro cestující ohrožení. „I při sebemenší odchylce je ale třeba letadlo prohlédnout. Bezpečí cestujících a posádky je prioritou,” řekla Dufková.

Cestujícím čekajícím na odlet letounů v Česku i na Krétě bylo podle mluvčí poskytnuto občerstvení a ubytování. „Za vzniklé potíže se cestujícím velice omlouváme,” doplnila.

Travel Service je největší českou leteckou společností. Provozuje pravidelné linky pod značkou SmartWings a vlastní České aerolinie. V současnosti, kdy již začala hlavní turistická sezona, provozuje Travel Service podle Dufkové denně až zhruba tři stovky letů. Letecký park Travel Service tvoří 43 letadel a během letní sezony jej posiluje firma pronájmem letadel od jiných leteckých společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám