Hlavní obsah

Kellnerova PPF dokončila převzetí plzeňské Škody. Jmenovala nového šéfa

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF podnikatele Petra Kellnera dokončila nákup plzeňské Škody Transportation a jmenovala jejím novým generálním ředitelem Petra Brzezinu. Ve středu o tom informovala mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Foto: Škoda Transportation

Plzeňská Škoda vyrábí tramvaje, vlaky či trolejbusy

Článek

PPF oznámila, že dokončila nákup sta procent akcií společnosti Škoda Transportation včetně dalších aktiv souvisejících s její činností. V souvislosti s uzavřením transakce dochází také k několika personálním změnám ve vedení společnosti. Funkci generálního ředitele a předsedy představenstva převezme Petr Brzezina.

„Škodovka je silná značka s dlouhou tradicí, která má jméno po celém světě. Zároveň zde máme obrovskou přidanou hodnotu v lidech, v jejich technických znalostech a zkušenostech. Věříme, že Škoda má při správně zvolené strategii, efektivním řízení a při využití našich mezinárodních zkušeností dobrou budoucnost,” řekl Ladislav Chvátal, ředitel pro strategické projekty skupiny PPF, který je zároveň novým předsedou dozorčí rady společnosti.

Foto: PPF

Nový šéf Škody Transportaton Petr Brzezina

„Petr Brzezina má obrovské zkušenosti s řízením strojírenských firem. Pevně věřím, že se nám společně podaří posunout Škodu k významným úspěchům,” dodal.

Petr Brzezina vystudoval Strojní fakultu na VUT v Brně a MBA na Nottingham Trent University. Pracoval v několika manažerských pozicích v mezinárodní technologické společnosti ABB v České republice, ale také ve Švédsku a Belgii. Poté strávil čtrnáct let v mezinárodním koncernu Alstom v Německu a České republice, kde v pozici generálního ředitele měl na starost západní a později východní Evropu. Pracoval také v General Electric a od roku 2016 působil jako předseda představenstva a generální ředitel stavební společnosti OHL ŽS.

Škoda Transportation s více než 5300 zaměstnanci je největší firmou zabývající se dopravním strojírenstvím ve střední a východní Evropě. Vyrábí tramvaje, příměstské elektrické vlaky, lokomotivy, soupravy metra, trolejbusy nebo elektrobusy. S převzetím firmy ze strany PPF letos v dubnu souhlasila Evropská komise.

Skupina PPF, která Škodu Transportation koupila loni na podzim údajně za více než deset miliard korun, působí v bankovnictví a finančních službách, telekomunikacích, biotechnologiích, pojišťovnictví, nemovitostech a zemědělství.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám