Hlavní obsah

Dálnice D6 se nestihne dříve než v roce 2026, přiznal Ťok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálnice D6 nebude podle ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) dokončena před rokem 2026. Ministr to uvedl v úterý ku příležitosti vládní návštěvy v Karlovarském kraji. Přípravu zbývajících úseků ve Středočeském a Ústeckém kraji zbrzdilo nutné opakování posouzení vlivu na životní prostředí EIA. Čtyři úseky v Karlovarském kraji se budou stavět jako poslední.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy v demisi Dan Ťok (ANO)

Článek

„Já si dokonce myslím, že rok 2026 je rokem, který je napjatým. Jestli to stihneme, já budu velmi rád,” nechal se slyšet Ťok.

„Musíte si uvědomit, že s tou dálnicí dlouho nikdo nic nedělal. My jsme zahájili v minulém roce a na začátku tohoto roku tři úseky dálnice, které se reálně staví, ale to opravdu nejde ze dne na den,” dodal.

Foto: Mapy.cz

Úsek dálnice D6 ve výstavbě

Stavba dálnice D6 podle Ťoka u předchozích vlád neměla prioritu. Sám byl přitom ministrem dopravy již v předchozí koaliční vládě ČSSD, ANO a lidovců.

V roce 2021 by se mohlo začít se stavbou úseku u Žalmanova, kde zatím chybí i územní rozhodnutí. Z dálnice D6 tak zbývá dostavět ještě osm úseků, celkem dlouhých asi 63 kilometrů. Nedokončené dálniční spojení brání Karlovarskému kraji podle jeho vedení v dalším hospodářském rozvoji.

ŘSD požádalo o stanovisko EIA

„V současné době jsme požádali o vydání stanoviska EIA (vyhodnocení vlivů na životní prostředí – pozn. redakce) ve Středočeském kraji, v Ústeckém kraji budeme žádat do měsíce,” upřesnil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Kroupa.

„Ve zbývající části v Karlovarském kraji, kde se dotýkáme evropsky významné lokality, musíme znovu projít zjišťovacím řízením,” doplnil Kroupa. Všechny stavby by podle něj měly být zahájeny do roku 2020, nejpozději do roku 2021.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám