Hlavní obsah

Rozestavěný most na D7 se musí kvůli chybě v konstrukci zbourat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozestavěný most na nově budovaném úseku dálnice D7 u Postoloprt na Lounsku musí být kvůli chybě v konstrukci zbourán. Uvedl to ve čtvrtek server E-Lounsko.cz. Firma, která most stavěla, zaplatí jeho zbourání a opětovné postavení. Demolice téměř hotového mostu už začala.

Foto: Novinky s použitím Mapy.cz

Článek

"V rámci našich kontrol byla zjištěna neodpovídající odolnost mostní konstrukce vůči chemicky rozmrazovacím látkám. Ta má přitom zásadní vliv na životnost mostního objektu," řekl serveru mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. "Jde o chybu zhotovitele a demolice půjde plně na jeho náklady. V žádném případě se tedy nejedná o chybu projektu," doplnil.

Zbourána musí být nosná konstrukce i část podpěr mostu. Demolice stavby začala v úterý.

Podle informací ŘSD je na nově stavěné trase jediný most, a to 78 metrů dlouhý u Postoloprt. Ten je součástí čtyřkilometrového úseku D7 Postoloprty - Bitozeves, jehož stavba začala v září roku 2016. Celkové náklady činí asi 377 miliónů korun. Na tento úsek navazují práce na obchvatu Loun a další stavby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám