Hlavní obsah

Tisíce lidí vyrazily do Brna na zemědělský veletrh, doprava kolabuje

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Veletrh zemědělské techniky Techagro na brněnském Výstavišti přilákal hned v neděli při svém zahájení tisíce lidí. Návštěvníci již během dopoledne takřka do posledního místa obsadili veškeré parkovací plochy v okolí Výstaviště, policisté proto vyzývají další zájemce o návštěvu akce, aby auta nechali na okraji Brna a dál pokračovali MHD.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Veletrh v Brně zkomplikoval dopravu

Článek

„Doprava v oblasti brněnského Výstaviště je v důsledku vysokého nájezdu návštěvníků veletrhu Techagro v současné době přetížená, kapacita parkovacích míst je skoro vyčerpána. Řidičům, kteří míří na výstaviště, doporučujeme využít záchytná parkoviště na okraji Brna a pokračovat na místo MHD,“ důrazně apeloval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Na veletrhu se prezentuje do čtvrtka přes 720 firem ze 37 zemí. Celková plocha akce je 200 tisíc metrů čtverečních. Organizátoři očekávají zájem více než 100 tisíc návštěvníků.

Techagro je třetí největší evropský veletrh tohoto zaměření. Veletrh zemědělské techniky doplňuje lesnický a myslivecký veletrh Silva regina a veletrh obnovitelných zdrojů energie v zemědělství a lesnictví Biomasa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám