Hlavní obsah

T-Mobilu v Česku rostly tržby i počet zákazníků, provozní zisk ale klesl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mobilní operátor T-Mobile loni zvýšil celkové tržby o 2,2 procenta na 27,1 miliardy korun. U mobilních služeb získal 128 tisíc nových zákazníků. Provozní zisk firmě klesl o šest procent na 10,4 miliardy, oznámil ve čtvrtek operátor v tiskové zprávě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Počet zákazníků T-Mobile v mobilním segmentu stoupl na 6,176 miliónu, což je nejvíce na trhu. V segmentu pevného připojení vzrostl počet uživatelů o 35 tisíc na 174 tisíc. Internetovou televizi využívalo na konci minulého roku 37 tisíc zákazníků, tedy o 25 tisíc víc než před rokem.

Celkové tržby z mobilních a pevných služeb včetně prodeje hardwaru loni dosáhly 27 miliard korun, tržby z mobilních služeb překonaly 19 miliard.

T-Mobile loni investoval do technologií a služeb téměř čtyři miliardy korun. „Rok 2017 pro nás byl velmi náročný a jsem hrdý, že jsme jej jako T-Mobile zakončili mnohem silnější a v lepší kondici než před 12 měsíci,” uvedl generální ředitel Milan Vašina.

Pokrytí rychlou mobilní sítí LTE se loni zvýšilo o tři procentní body na 98,8 procenta populace. Na konci roku 2017 T-Mobile spustil testovací provoz sítě pro internet věcí.

Konkurenční O2 loni zvýšila čistý zisk o šest procent na 5,59 miliardy korun. Konsolidované výnosy stouply o 0,5 procenta na 37,71 miliardy Kč. Počet mobilních zákazníků O2 stagnoval na 4,94 miliónu. [celá zpráva]

T-Mobile Czech Republic je člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Na českém trhu působí od roku 1996.

Reklama

Výběr článků

Načítám