Hlavní obsah

Škoda začíná vyrábět kodiaq i v Rusku

Automobilka Škoda Auto zahajuje v Rusku výrobu sportovně-užitkového vozu Kodiaq v rámci partnerství koncernu Volkswagen s ruskou automobilkou GAZ. Podle serveru gazgroup.ru to oznámil zmocněnec představenstva Škody Auto pro Rusko Michael Oeljeklaus. Příprava projektu trvala 18 měsíců a investice činily 87,5 miliónu eur (asi 2,2 miliardy korun).

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Kodiaq v Rusku

Článek

Škoda Kodiaq bude v Rusku nabízena v řadě variant, vedle různých převodovek budou na výběr motory o objemu 1,4 a 2,0 litru a poprvé bude podle gazgroup.ru na ruském trhu motor 1,4 TSI v kombinaci s pohonem předních nebo všech kol.

V továrně automobilky GAZ v Nižním Novgorodu už koncern Volkswagen realizoval několik projektů včetně výroby vozů Volkswagen Jetta, Škoda Octavia, Škoda Yeti. Technický ředitel společnosti Volkswagen Group, Rus Oliver Grünberg projekt označil za novou kapitolu v dějinách automobilky Škoda Auto v Rusku.

Automobilky Volkswagen Group Rus a GAZ zahájily spolupráci v roce 2011, kdy byla podepsána dohoda o montáži automobilů VW a Škoda v závodě skupiny GAZ.

Škoda Auto je jedním z největších zaměstnavatelů v Česku. Je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři závody v Česku, v nichž pracuje zhruba 30 tisíc lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery.

Kodiaq, kterým Škoda vstoupila do segmentu velkých SUV, se od začátku loňského roku vyrábí v závodě ve východočeských Kvasinách.

Reklama

Související články

Škoda nestíhá, fabie se lakují v Německu

Automobilka Škoda Auto nestíhá pokrýt rostoucí poptávku. Kvůli nedostačující kapacitě lakovny v Mladé Boleslavi vozí tuzemská automobilka své vozy do Německa....

Výběr článků

Načítám