Hlavní obsah

Los Angeles Times koupí místní „doktor miliardář”

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deník Los Angeles Times koupí za půl miliardy dolarů (deset miliard korun) místní miliardář a „nejbohatší doktor v USA“ Patrick Soon-Shiong, informovala agentura AP. Prodej by mohl ukončit turbulentní období 136 let starého listu.

Foto: Richard Vogel, ČTK/AP

Chodci si prohlížejí zpravodajské fotografie na budově deníku Los Angeles Times.

Článek

Patrick Soon-Shiong je jedním z nejbohatších mužů v Los Angeles a podle časopisu Forbes nejbohatším doktorem v zemi s odhadovaným majetkem 7,8 miliardy korun (160 miliard korun). Byl velkým akcionářem dosavadního majitele LA Times Chicago’s Tronc.

Po 18 letech tak bude mít list znovu lokálního majitele, uvedla AP. List se 136letou historií prožívá těžké období, za půl roku třikrát vyměnil šéfredaktora a vydavatel Ross Levinsohn je na neplacené dovolené kvůli dvěma soudním případům údajného sexuálního obtěžování.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Patrick Soon-Shiong

Soon-Shiong se narodil v Jihoafrické republice čínským přistěhovalcům, tento původem chirurg zbohatl díky investicím v oboru farmacie a biotechnologií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám