Hlavní obsah

Příjmy antivirové firmy Kaspersky, kterou v USA obvinili z napojení na Rusko, stouply o osm procent

Ruskému výrobci antivirového softwaru Kaspersky Lab stouply v loňském roce příjmy o osm procent na 698 miliónů amerických dolarů (14,5 miliardy korun). V Severní Americe však příjmy firmy klesly v důsledku obvinění z napojení na ruskou vládu.

Foto: Profimedia.cz

V Severní Americe příjmy firmy klesly v důsledku obvinění z napojení na ruskou vládu.

Článek

Spojené státy zakázaly v loňském září všem civilním vládním organizacím USA používat produkty Kaspersky Lab. Důvodem byly obavy, že software by mohl umožnit ruskou špionáž a ohrozit národní bezpečnost.

Firma opakovaně odmítla napojení na jakoukoliv vládu a uvedla, že nepomáhá Rusku ani dalším zemím s kybernetickou špionáží.

„Navzdory obtížné geopolitické situaci, nepodloženým obviněním a pokusům o podkopání našeho podnikání si společnost udržuje pozitivní dynamiku,” uvedl majitel a ředitel firmy Jevgenij Kasperskij.

Tržby v Severní Americe klesly o osm procent

Tržby v Severní Americe se loni snížily o osm procent. Mírně klesly i tržby v Evropě, a to o dvě procenta. Tento pokles se však firmě podařilo vykompenzovat silným růstem v Latinské Americe, ale také v Rusku a Společenství nezávislých států.

Kaspersky Lab je jednou z největších firem vlastněných soukromou osobou na poli počítačové bezpečnosti. Firma působí ve 200 zemích a teritoriích a má 3800 zaměstnanců. Celkem produkty firmy používá více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc firem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám