Hlavní obsah

Vítkovice prodaly svou firmu na recyklaci Slovákům

Novinky, tov

Strojírenská společnost Vítkovice uzavřela smlouvu o budoucím prodeji svého devadesátiprocentního podílu ve své dceřiné firmě Vítkovice Recycling. Novým vlastníkem se stala SPV Recycling CZ ze skupiny Zberné suroviny Žilina, která už vlastní zbývajících deset procent akcií, informovala ve čtvrtek mluvčí Vítkovic Eva Kijonková. Hodnotu transakce neuvedla.

Foto: Vítkovice

Ilustrační foto

Článek

„Smlouva o prodeji kontrolního podílu byla podepsána v závěru prosince s tím, že od 2. ledna 2018 budou Vítkovice Recycling provozovány novým vlastníkem," uvedla mluvčí.

Vítkovice Recycling vykupují a zpracovávají kovový odpad. V roce 2016 měla firma tržby zhruba 305 miliónů korun. Aktuálně zaměstnává jen 15 lidí.

Skupina Vítkovice Machinery Group ostravského podnikatele Jana Světlíka už předloni ohlásila prodej zbytečného majetku a také některých zbytných firem, Recycling byl mezi nimi.

Plánovaný prodej

„Prodej Vítkovic Recycling jsme dlouhodobě plánovali. Zhruba půl roku trvalo výběrové řízení k nalezení strategického investora, který má všechny předpoklady firmu zaměřenou na recyklování kovů a zpracování šrotu nejen úspěšně provozovat, ale i dále rozvíjet. Ve společnosti Zberné suroviny Žilina jsme takového partnera našli," uvedl předseda představenstva společnosti Vítkovice Martin Žák.

Předseda představenstva Zberných surovin Žilina Peter Turza uvedl, že akvizicí Vítkovic Recycling společnost expanduje po stránce provozních kapacit ze Slovenska, kde má významné postavení, do České republiky. „Zároveň bude moci rozšířit svoje služby v oblasti likvidace a recyklace odpadů, například z automobilového průmyslu," uvedl Turza.

Ve skupině Vítkovice Machinery Group je přes 20 firem, které mají dohromady asi tři tisíce zaměstnanců. Předloni se několik firem ze skupiny dostalo do finančních potíží. V konkurzu skončila Vítkovice Power Engineering, které má problémy se zprovozněním uhelné elektrárny v Turecku.

Reklama

Související články

Cestovku Vítkovice Tours kupuje TNI Group

Travel holding ze skupiny TNI Group koupil cestovní kancelář Vítkovice Tours specializovanou na Chorvatsko. Vzniká tak cestovní skupina s obratem blížícím se...

Výběr článků

Načítám