Hlavní obsah

Benzín i nafta za týden nepatrně zlevnily

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku za poslední týden mírně klesly. Nejprodávanější benzín Natural 95 zlevnil o pět haléřů na 30,70 koruny za litr. Průměrná cena nafty klesla od minulé středy o šest haléřů na 29,78 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 6. prosinci

Článek

Nejdražší pohonné hmoty jsou nadále na Vysočině, kde motoristé tankují benzín v průměru za 31,42 koruny a litr nafty za 30,59 Kč. Druhým nejdražším regionem je Praha s průměrnou cenou 31,13 koruny u benzinu a 30,22 koruny v případě dieselu. Nad jednatřicetikorunovou hranicí za litr naturalu se drží i Plzeňský kraj.

Naopak nejlevněji se tankuje v Jihočeském a Karlovarském kraji. Na jihu Čech je průměrná cena benzínu 30,23 koruny a nafty 29,36 Kč za litr. V Karlovarském kraji stojí natural v průměru 30,38 koruny a diesel 29,38 Kč.

Ceny pohonných hmot v Česku začaly stoupat po letních prázdninách. Koncem prázdnin řidiči tankovali nejprodávanější benzín Natural 95 za 29,60 koruny za litr a koncem září už za 30,20 koruny za litr. Na této úrovni se cena udržela téměř celý říjen a od začátku listopadu znovu stoupala. V posledních třech týdnech ceny pohonných hmot stagnují, případně mírně klesají.

Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se minulý týden na zasedání ve Vídni podle očekávání dohodla, že prodlouží omezení těžby ropy o devět měsíců, tedy do konce příštího roku. Ropa v reakci mírně zdražila, poté ale začala zlevňovat. Ropa Brent se ve čtvrtek prodává kolem 61 dolarů za barel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám