Hlavní obsah

Mountfield se loni dostal do zisku 114 miliónů korun

Prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield v loňském roce vykázal konsolidovaný zisk 114 miliónů korun po předchozí ztrátě 30 miliónů. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti. Tržby činily 5,6 miliardy korun, což je o půl miliardy více než předloni. Výsledek zahrnuje i firmy Marimex, Garsys, Mountfield Slovensko, F AIR nebo Laminet.

Foto: Profimedia.cz

Mountfield po předchozí ztrátě vykázal v loňském roce zisk

Článek

Mountfield ve výroční zprávě uvádí, že pro další roky mají společnosti za cíl „nadále pokračovat ve stávající podnikatelské činnosti a dosažení uspokojivých hospodářských výsledků”.

Generální ředitelka firmy Jana Moravová se v květnu nechala slyšet, že společnost chystá nové prodejny v Česku i na Slovensku. V nejbližších dvou letech se má rozšířit počet prodejních míst o pět. Dosavadních více než 70 obchodů prochází modernizací, případně jsou přemísťovány do atraktivnějších lokalit.

Zakladatelem firmy je Ivan Drbohlav, který v roce 1991 otevřel se společníky první prodejnu Mountfield v Mnichovicích u Prahy. Majoritní podíl v Mountfieldu od něj loni koupila čínská skupina Eurasia Development Group Limited. V roce 2016 Mountfield získal 79 procent prodejce bazénů Marimex.

Firma, která má 1920 zaměstnanců, patří řadu let mezi největší obchodní řetězce v Česku.

Reklama

Výběr článků

Načítám