Provozovatel dostal v minulosti pokuty ve výši několika desítek tisíc korun, nyní mu hrozí pokuta až jeden milión. Do části výrobních prostor inspektory ani nepustil, přestože ho upozornili, že je to jeho povinnost.

V zázemí prodejny inspektoři našli balené neoznačené škvařené vepřové sádlo ve vaničkách, škvarky a vepřové maso naložené v solném láku. V prodejně pod chladicí vitrínou bylo škvarkové sádlo a ve skladovací chladírně v zázemí provozovny balené neoznačené mleté hovězí maso a vepřová střeva se špejlí.

Pohled do prostor nelegálního řeznictví na Hodonínsku

Pohled do vnitřních prostor nelegálního řeznictví na Hodonínsku

FOTO: SVS

„Při hloubkové kontrole jsme v zázemí prodejny našli nádobu s 15 litry krve. Provozovatel přiznal, že naložené maso je přichystáno na výrobu v jeho prodejně a nalezené masné výrobky byly také vyrobeny v této provozovně. A to i přes to, že nebyla pro výrobu masných produktů registrovaná u krajské veterinární správy,” píše SVS.

Na místě tak nařídili inspektoři zlikvidovat 87 kilogramů masných výrobků na náklady prodejce. Do doby jasného prokázání původu pozastavili nakládání s téměř 13 kilogramy výrobků od dalších dodavatelů. Při kontrole navazujících prostor byly ve dvoře nalezeny dvě udírny i s příslušenstvím.