Hlavní obsah

Komerční bance vzrostl zisk na 11,2 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komerční bance vzrostl za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 5,5 procenta na 11,2 miliardy korun. Banka to uvedla v pátek v tiskové zprávě. Bez mimořádných položek zisk stoupl o 13,1 procenta na 10,3 miliardy korun. Počet klientů banky za rok stoupl o sedm tisíc na 1,657 miliónu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Počet klientů banky za rok stoupl o sedm tisíc na 1,657 miliónu.

Článek

Klientské vklady za rok vrostly o 9,7 procenta na 777,5 miliardy korun. Objem poskytnutých úvěrů meziročně narostl o dvě procenta na 605,1 miliardy korun. Z toho financování úvěrů občanům na bydlení stouplo o 7,9 procenta a spotřebitelské úvěry vzrostly o 6,4 procenta.

„Výsledek prvních tří čtvrtletí je ovlivněn neobvyklou situací na českém bankovním trhu, kde přetrvávají důsledky měnových intervencí. Rozvahy českých bank narostly, české podniky se stále více financují v eurech, zatímco českou měnu nechávají uloženu v bankách. Vzrostla tak konkurence o umístění nadměrné likvidity v českých korunách,“ uvedl šéf Komerční banky Jan Juchelka.

Hodnota jedné akcie banky po čtvrtečním obchodování činila v pátek ráno 943,50 koruny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám