Hlavní obsah

S kufry snáze na letiště. Metro na Veleslavíně se konečně dočká eskalátorů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský dopravní podnik (DPP) začne od středy 1. listopadu stavět eskalátory ve stanici metra Nádraží Veleslavín na trase A, odkud jezdí autobusy MHD na letiště. V pátek o tom informovala mluvčí DPP Aneta Řehková. Chybějící eskalátory byly terčem kritiky a letiště do vestibulu metra dokonce vyslalo portýry, aby lidem nosili kufry.

Foto: Novinky

Nádraží Veleslavín se dočká eskalátorů.

Článek

Dvojici eskalátorů za zhruba 33 miliónů korun postaví společnost Metrostav. V provozu mají být od dubna příštího roku.

„Nádraží Veleslavín je pro cestující na letiště nyní naprosto zásadní a denně tu chodí stovky lidí s těžkými zavazadly. Jsem ráda, že můžeme tento šlendrián konečně napravit,“ řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Dopravní podnik dříve chybějící eskalátory odůvodňoval tím, že původní projekt počítal s napojením na rychlodráhu na letiště – nikoli s přestupem na autobus – a že změna by mohla ohrozit čerpaní evropských dotací.

Kvůli výstavbě potřebných eskalátorů dojde v místě stavby k dočasnému omezení komfortu cestujících, upozornil podnik.

Nový úsek metra A stál zhruba 20 miliard korun. V novém úseku vznikly čtyři zastávky – Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám