Hlavní obsah

Trump výrazně zchudl, přišel o 13 miliard

– New York • Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump si výrazně pohoršil v nejnovějším žebříčku 400 nejbohatších lidí v USA, který každoročně sestavuje časopis Forbes. Časopis snížil hodnotu odhadovaného majetku Trumpa o 600 miliónů USD (13,1 miliardy Kč) kvůli poklesu newyorského realitního trhu a novým informacím.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Donald Trump

Článek

Americký prezident se tak propadl o téměř 100 míst, píše list Financial Times. Forbes nově odhadl, že majetek Trumpa činí 3,1 miliardy USD (67,9 miliardy Kč), což ho řadí v žebříčku na 248. pozici. Loni Trump skončil na 156. místě.

Letošnímu žebříčku 400 nejbohatších Američanů již 24. rokem za sebou vévodí zakladatel Microsoftu Bill Gates s odhadovaným majetkem 89 miliard USD. To je o osm miliard více než loni. Následují Jeff Bezos z Amazonu a majitel Berkshire Hathaway Warren Buffett.

První desítku nejbohatších Američanů tvoří pouze muži a největší růst majetku z nich zaznamenal spoluzakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. Jeho majetek za 12 měsíců stoupl o 15,5 miliardy USD na 71 miliard USD.

Nejvýše postavenou ženou je na 13. místě, stejně jako loni, Alice Waltonová. Majetek dědičky řetězce obchodů Wal-Mart Stores činí 38,2 miliardy USD.

Celková hodnota majetku 400 nejbohatších Američanů činí 2,7 biliónu USD (59,2 biliónu Kč). To je o 300 miliard USD více než loni. Ti, kdo se nyní chtějí dostat na seznam, musí mít majetek nejméně dvě miliardy USD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám