Hlavní obsah

Dcera plzeňské Škody Transportation dodá nové tramvaje do finského Tampere

Novinky, bož

Transtech Oy, dceřiná firma společnosti Škoda Transportation, dodá až 65 nových moderních vozidel pro finské město Tampere. Vozidla budou sloužit na nově budované trati, která bude postavena v roce 2021. Tampere účinilo opci na moderní tramvaje ForCity Smart Artic v počtu devatenácti tramvají, včetně full servisu. Hodnota kontraktu je 2,7 miliardy korun.

Foto: Škoda Transportation

Vozidla budou sloužit na nově budované trati, která bude postavena v roce 2021.

Článek

„Třetí největší finské město Tampere si na první etapu nově vznikající tramvajové sítě objednává devatenáct tramvají ForCity Smart Artic včetně desetiletého servisu. Smlouva rovněž zahrnuje další tři opce na dalších 46 vozidel.

V současnosti je ve finských Helsinkách v provozu 33 tramvají ForCity Smart Artic, celkem jich je objednáno 89. První dvě tramvaje byly dopravnímu podniku v Helsinkách dodány už v roce 2013 a byly podrobeny náročným testům v provozu.

Společnost Transtech je největší výrobce kolejových vozidel ve Skandinávii. Škoda Transportation ho ovládla v roce 2015. Firma byla založena roku 1985. Mezi její hlavní produkty patří dvoupodlažní elektrické vagóny, tramvaje a strojírenské výrobky. V současnosti zaměstnává přibližně 500 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám