Hlavní obsah

Akcie L’Oréalu po smrti nejbohatší ženy světa posilují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena akcií francouzského kosmetického gigantu L’Oréal v pátek zamířila vzhůru po čtvrteční zprávě o smrti nejbohatší ženy světa Liliane Bettencourtové, která v podniku vlastnila největší podíl. Úmrtí by totiž mohlo vést k úpravě vlastnických vztahů mezi L’Oréalem a švýcarskou potravinářskou společností Nestlé.

Foto: Jacques Brinon, ČTK/AP

Liliane Bettencourtová zemřela ve věku 94 let.

Článek

Hodnota akcií L’Oréalu krátce po zahájení pátečního obchodování stoupla zhruba o čtyři procenta. Vedly si tak nejlépe z podniků zařazených do francouzského akciového indexu CAC-40.

Rodina Bettencourtů vlastní ve společnosti L’Oréal třetinový podíl, zatímco společnosti Nestlé patří zhruba 23 procent akcií L’Oréalu. Obě strany se v minulosti dohodly, že za života Liliane Bettencourtové a minimálně šest měsíců po jejím úmrtí nebudou své podíly zvyšovat.

„Nyní se nevyhnutelně znovu rozhoří spekulace ohledně záměrů Nestlé s podílem v L’Oréalu,” uvedli analytici ze společnosti Jefferies. „Vyvstává možnost, že L’Oréal tento podíl koupí, nebo že Nestlé koupí celý L’Oréal,” dodali.

Liliane Bettencourtová zemřela ve věku 94 let. Její dcera Françoise Bettencourtová Meyersová, která je členkou správní rady L’Oréalu, ve čtvrtek prohlásila, že její rodina zůstane firmě věrná. Dále vyjádřila důvěru v současné vedení podniku.

Reklama

Související články

Zemřela nejbohatší žena světa

Ve věku čtyřiadevadesáti zemřela nejbohatší žena světa Liliane Bettencourtová. Dědičku francouzského kosmetického gigantu L´Oréal v posledních letech sužovala...

Výběr článků

Načítám