Hlavní obsah

Krúpova Arca kupuje většinový podíl ve vídeňské Wiener Privatbank

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenská společnost Arca Capital finančníka Pavola Krúpy vstupuje do bankovního sektoru. Arca v úterý oznámila, že kupuje většinový podíl v rakouské bance Wiener Privatbank. Společnost podepsala smluvní dokumentaci, transakce ještě podléhá schválení rakouských úřadů.

Foto: Arca Capital

Pavol Krúpa

Článek

Wiener Privatbank je soukromá banka zaměřená na bankovní služby, poradenství a správu aktiv se sídlem ve Vídni. Arca Capital plánuje s bankou expandovat i do České republiky.

„Akvizici Wiener Privatbank vnímáme jako významný počin na cestě doplnění portfolia služeb skupiny Arca Capital,“ uvedl šéf projektů Arca Capital v Rakousku Juraj Dvořák.

„Akvizicí Wiener Privatbank jsme naplnili svou ambici vstoupit do bankovního sektoru a poskytovat našim klientům plnohodnotné finanční služby. Díky mezinárodnímu působení Wiener Privatbank a profesionalitě jejích lidí dokážeme naplno rozvinout potenciál Arky Capital a Wiener Privatbank ve střední Evropě,“ doplnil šéf představenstva Arky Capital Rastislav Velič.

Dokončení za tři čtvrtě roku 

Současný management se má podílet i na dalším rozvoji banky ve spolupráci s týmem Arca Capital v Bratislavě a Praze. Dokončení transakce, převzetí většinového podílu Wiener Privatbank skupinou Arca Capital, se odhaduje na polovinu roku 2018.

Arca Capital krokem završila několikaměsíční jednání se současnými akcionáři a vedením rakouské banky. Dohoda nezahrnuje realitní projekty, které budou z portfolia banky vyčleněny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám