Hlavní obsah

Billboardy ukazují Bakalu jako tuneláře. Platím to já, oznámil miliardář Krúpa

Právo, hon
Ostrava

Skupina Arca miliardáře Pavola Krúpy zaútočila na Zdeňka Bakalu na billboardech a dalších velkoplošných reklamních nosičích, které zaplavily Ostravsko. Zobrazují jeho karikaturu s doutníkem a sloganem: „Mám se skvěle! Díky vám.“

Foto: Arca Capital

Vizuál billboardu

Článek

„Karikatura Zdeňka Bakaly jako osoby, která z České republiky neoprávněně vyvedla desítky miliard na úkor všech občanů, je zde vyobrazena jako symbol tunelářství. Billboardy s tímto vizuálem jsou apelem na všechny, kteří mají zodpovědnost za trestné činy, kterých se dopustil nejen Zdeněk Bakala, ale i řada dalších osob, jelikož protizákonným finančním operacím nebylo dostatečně zabráněno,“ píše se v páteční tiskové zprávě firmy Arca Services.

Pavol Krúpa, který za ní stojí, se netají svými plány ovlivňovat českou politiku. V nedávném rozhovoru pro Právo Krúpa prozradil, že hodlá podporovat stranu Dobrá volba 2016, kterou založil dlouholetý starosta Čeladné a bývalý místopředseda TOP 09 Pavol Lukša. Za stranu ovšem Krúpa kandidovat nehodlá, protože nemá české občanství.

Foto: Arca Capital

Pavol Krúpa

Společnost Arca Services v minulosti podala řadu podnětů, žalob a trestních oznámení k prošetření nestandardních finančních operací, kterých se podle ní Zdeněk Bakala dopustil.

„Je zde reálná možnost tyto neoprávněně vyvedené miliardy korun získat zpět, což pomůže naplnit státní rozpočet. Tyto desítky miliard korun mohou být například zdrojem pro realizaci desítek nových zdravotnických zařízení, škol, sportovišť nebo pro účely kulturního rozvoje. Politici se k dostupným možnostem a nástrojům, které mohou kauzu tunelování OKD vyřešit a vyvedené peníze vrátit, stavějí laxně,“ uvádí se v tiskové zprávě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám