Hlavní obsah

Češi loni prosázeli skoro 200 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi loni prosázeli rekordních 196,4 miliardy korun, meziročně o 29 procent více. Objem vyplacených výher vzrostl rovněž o 29 procent na 157,1 miliardy korun, informoval mluvčí ministerstva financí Filip Běhal.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hrubé příjmy legálních provozovatelů loterií a podobných her tak dosáhly 39,3 miliardy korun, o rok dříve to bylo o zhruba deset miliard méně.

Nejvíce se v Česku sázelo stejně jako v minulých letech na takzvané technické hry, což jsou nejčastěji automaty. Jejich podíl přesáhl třetinu. Následovaly internetové kurzové sázky se čtvrtinovým podílem.

Největší tuzemská loterijní firma Sazka ve čtvrtek uvedla, že v letošním roce vyplatila už bezmála osm miliónů výher v hodnotě 1,7 miliardy korun. „Od ledna se z miliónové výhry radovalo 79 sázejících, kteří si mezi sebe rozdělili přes 460 miliónů korun. Zatím nejvyšší výhrou letošního roku je 50 miliónů pro šťastlivce z Plzeňského kraje,“ řekl mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Inkaso odvodu státu z loterií a podobných her dosáhlo 10,5 miliardy korun, proti roku 2015 o 2,9 miliardy více. Ministerstvo financí v poslední době intenzivněji bojuje proti nelegálnímu hazardu na internetu, tento týden nařídilo zablokovat první webovou stránku zahraničního provozovatele, který nemá v Česku povolení. [celá zpráva]

Anketa

Jakým sázkám dáváte přednost?
Na sport
17,8 %
Na automatech
4,4 %
V loterii
18,9 %
Nesázím vůbec
58,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 90 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám